'L' är femte bokstaven i vårt namn!

Vi har tänt första elden i köket och maträtterna har börjat provlagas. Vinerna till vår vinlista har valts ut efter timmar av sökande och tester. Drinkarna börjar ta form och många varianter har provats. Vi längtar nu mer än någonsin efter alla er gäster i vår matsal.

Den femte bokstaven i namnet är 'L' 

 

Från garage till restaurang – om ett år öppnas portarna till de historiska Artilleristallarna i Göteborg

Presstips/pressmeddelande - Göteborg 2019-09-24

Efter 184 år hamnar äntligen mat på menyn i det gamla drosk- och bilgaraget Artilleristallarna vid Magasinsgatan. Här görs nu plats för helt nya matupplevelser när Götaplatsgruppen, gänget bakom restaurangerna TOSO, SK Mat och Människor, Mr P, Bar Himmel och At Park, om ett år slår upp portarna. Närmare bestämt den 24 september 2020 klockan 12.00.

– Vi är otroligt stolta och ärade över att få etablera oss i Artilleristallarna. Välvt tak och stora (1 200 kvm) drömlokaler som vi nu fått möjlighet att förvandla till matupplevelseplats. Vi är också inspirerande av att Wallenstam och vi har sådan tydlig samsyn i frågan och tillsammans vill skapa en häftig upplevelse för människorna som bor och besöker vår stad. Där den genuina kulturhistorien får nytt liv, ackompanjerat av riktigt god mat. Ett spännande och genomtänkt koncept, det är alltid vår ambition – men exakt hur, det lägger vi nu sista handen vid, säger Bengt Linde VD på Götaplatsgruppen.

 

Artilleristallarna är ett stycke göteborgsk historia med en alldeles egen karaktär. Kvarteret har fått sitt namn efter artilleriverksamheten som växte fram i nära anslutning till befästningarna på Kungshöjd, och är ett av få med så hög grad av bevarad bebyggelse. Sedan de uppfördes som regementets stall och ridhus 1835 har hyrverk, hantverk, verkstäder och garage huserat i Artilleristallarna. Idag utgör de gula tegelbyggnaderna en naturlig port till Magasinsgatans myller och verksamheter som om ett år får en ny restaurangupplevelse för göteborgare och besökare till platsen.

– När vi frågade göteborgarna om vad man vill se i stallarna svarade väldigt många just ”matupplevelse” och nu är målsättningen verkligen att addera något alldeles speciellt på Sveriges restaurangkarta. Det har varit viktigt för oss att skapa något publikt som både samspelar men också kompletterar de fina verksamheter som finns på plats idag, vilket vi ser att denna satsning kommer att göra, säger Anders Forsling, kundchef kommersiella lokaler i Göteborg, och tillägger:

– Det känns fantastiskt roligt att snart kunna öppna portarna till Artilleristallarna.
För oss har det här varit en viktig pusselbit att få lagt och därmed kunna bjuda in allmänheten till denna fantastiska plats.

Artilleristallarna cirka 1 200 kvadratmeter yta ska utvecklas från garage till mötesplats och restaurangupplevelse i Göteborg och första servering sker 24 september 2020, klockan 12.00.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.